Visar alla 13 resultat

Källemo

Källemo är ett svenskt möbelföretag i småländska Värnamo som grundas år 1970 av konst- och designentreprenören Sven Lund. Redan från början så är hållbarhet och kvalitet mycket viktigt i tillverkningen av föremål som ska hålla med tiden. Företaget intresserar sig för långsiktiga samarbeten med designers och konstnärer som har samma syn på en stark kvalité genom material och formgivning.

För Källemo är inte bara hållbarheten det som utgör en hög kvalitet i tillverkningen av möblerna utan även den upplevelse som vi uppfattar med synen, som är det tuffaste slitaget.  Möblerna ska förmedla en upplevelse i generationer.

Några samarbeten med skickliga formgivare som Källemo presenterat i början på åttio- och nittiotalet är Jonas Bohlin med betongstolen. Mats Theselius formger flera verk för Källemo där ”älgskinnsfåtöljen” är den mest kända. Andra kända verk från Theselius är Aluminium Chair, Ingo och Bruno. Flera framgångsrika samverkan med designer är John Kandell och Anna Kraitz.

Varumärket Källemo har ett stort miljötänk och använder sig av nordiska FSC-certifierande träslag. Företaget arbetar i nära samarbete med lokala miljövänliga leverantörer. Genomgående är ett resursvänligt tänk från idé till användning, och möjligheten finns att renovera och klä om gamla möbler.

Läs mer

Källemo

Aluminium fåtölj

Fåtölj

36 700 :-

Källemo

Barnbarn

Barnstol

5 300 :-

Källemo

Bruno fåtölj

Fåtölj

Från 30 500 :-

Källemo

Camilla

Stol

4 800 :-

Källemo

Cobra

Stol

Från 3 350 :-

Källemo

Ingo

Fåtölj

Från 30 500 :-

Källemo

Non Stol

Gummistol

4 150 :-

Källemo

Non bord

Gummibord rektangulärt

Från 10 925 :-

Källemo

Non bord runt

Gummibord cirkulärt

Från 10 300 :-

Källemo

Non Bänk

Gummibänk

10 925 :-

Källemo

Pilaster

Hylla

Från 5 900 :-

Källemo

Sven med Kalksten

Soffbord, kalksten

Från 22 950 :-

Källemo

Sven Runt bord

Soffbord

Från 14 250 :-