Matplatsen, bostadens centrum.

En matplats är så mycket mer än ett matbord och några stolar. Matplatsen kan vara en plats för tidningsläsning, för umgänge och naturligtvis en plats för måltider helt ensam eller med fler. Här behövs en god sittkomfort, bra belysning och kanske ett bord som kan växa när mer plats behövs.

Vi har sammanställt några möbler som inspiration till din matplats, det finns fler i butiken.

Inredningshjälp

Matbord

Matbord finns i olika material, form och storlekar. Många bord har möjlighet att komplettera med iläggsskiva. Mejla gärna om du har specialönskemål för vi kan kanske hjälpa dig.

Stolab

Annie

Pelarbord, rektangulärt

Från 9 350 :-

Matstolar

Matstolar bör vara sköna att sitta på. Men sköna stolar finns i många olika stilar. Fundera på om du vill ha mjuk sits eller lätt avtorkbar, vill du ha med eller utan karm?

Carl Hansen & Søn

CH23

Matstol

Från 9 100 :-

Förvaring & Skåp

Det finns många vackra skåp som passar i kök men andra rum. Här kan man förvara saker som man vill ha nära till hands och väljer man vitrin kan man se det vackra.

Hyllor & Hyllsystem

Om man önskar kan man komplettera sitt kök med hyllor som dekoration eller för kokböcker. Några väljer hyllor helt i köket istället för köksskåp, inte ovanligt t.ex. i ett sommarhus.

String Furniture

String Metallhyllplan

Metallhyllplan D30cm

Från 749 :-

Stolab

Ikon hylla, Ek

Vägghylla

Från 7 195 :-

Taklampor

När man skall välja belysning över matplatsen bör man tänka på funktion. Välj gärna en lampa som kan ha en stark ljuskälla men som kan bländas av vid behov. På så vis kan du både läsa tidning och mysa vid bordet,

Innolux

Lokki

Taklampa

Från 2 900 :-

Le Klint

Model 172

Taklampa

Från 6 495 :-

Övrigt till matplatsen

En vacker bricka eller någon annan bordsdekoration är en uppskattad present till någon man tycker om. Eller varför inte, till sig själv?

175 :-

Scherlin

Hushållsrullehållare, Scherlin

Exklusiv Hushållsrullehållare

1 085 :-