Showing all 4 results

Gösta Westerberg Möbel sedan 1942

Gösta Westerberg Möbel

Historien om Gösta Westerberg Möbel tog sin början 1942, då grundaren, ägaren och tapetseraren Gösta Westerberg tillsammans med sin fru Britta slog upp portarna till möbelbutiken på Kungsholmen i Stockholm.

Gösta Westerbergs dotter Evy hade utbildat sig till inrednings- och möbelarkitekt i Köpenhamn hos bland annat Finn Juhl och arbetade i sin fars möbelbutik. Evy designade många möbler under årens lopp, till exempel soffor, stolar, bord och bänkar. Hon ritade också en populär barnserie på 60-talet som döptes till ”Kristina” efter hennes egen dotter. Den såldes med stor framgång under några år inte bara här i Sverige utan gick även på export. Bland de utländska återförsäljarna fanns Bloomingdale’s i New York och Les Galeries Lafayette i Paris.

Under sina resor som Evy och hennes man gjorde i Europa under 70-talet fann de den franska ”LC-stolen”. Än idag är butiken den enda som erbjuder LC-stolen, där LC inte står för formgivaren utan är initialerna till den franska arkitekten Le Corbusier, som har använt sig av stolen i många av sina projekt.

Under årens lopp har Gösta Westerberg Möbel stolt kunnat presentera många klassiker som än idag håller sin unika design. Än idag tillverkar vi soffklassikerna ”Anna” och ”Johanna” som Evy Westerberg-Lindqvist designade under 1970-talet. Sofforna finns i flera storlekar och i olika klädsel.

Du är välkommen att besöka oss i butiken och titta gärna runt bland designmöbler här i vår webbutik.

Läs mer

Gösta Westerberg Möbel

Maggio – Black

Prydnadskudde

895 :-

Gösta Westerberg Möbel

Maggio – Garden

Prydnadskudde

895 :-

Gösta Westerberg Möbel

Maggio – Soft rose

Prydnadskudde

895 :-
Out of stock

Gösta Westerberg Möbel

LC-stolen på väg in

Mejla oss för att anmäla intresse

5 495 :-