Showing the single result

Mater Möbler

Mater

Cirkulär sedan 2006

År 2006 grundades danska designmärket Mater av Henrik Marstrand. Från första början har hans ambition varit att inspirera en global designpublik och engagera människor i hållbart tänkande genom innovation med hållbarhet i centrum. Hittills har han uppnått detta genom att kombinera modern men tidlös design som skapas i samarbete mellan etablerade och nya designtalanger runt om i världen. Samtidigt som han integrerar cirkulära produktionsmetoder som syftar till att minska det totala avfallet.

Uppdraget är tydligt för Mater.

Mater strävar efter att tillverka vackra och hållbara produkter som kommer att stå emot tidens tand. Detta gör de genom att följa etiska produktionskriterier, samtidigt som de inspirerar konsumenterna med sin design i kombination med hållbarhet för både kommersiell och användning i hemmiljö.

“Mater betyder “mor” på latin.

Mater är ett latinskt namn som betyder “Mor” och fungerar som en ständig påminnelse för företaget om dess uppdrag att bevara miljön och bygga långvariga möbler, belysning och tillbehör som minskar miljöbelastningen utan att ge avkall på design eller kvalitet.

Tillsammans är vi engagerade.

Designprocesser har förmågan att forma våra liv, värderingar och kultur. De val som görs under designen kan också få miljökonsekvenser. Mater är medveten om denna möjlighet, samtidigt som de har ett ansvar för negativa sociala eller miljövänliga effekter som skapas av deras produkter.

Mater motiveras av en önskan att skapa produkter som är bra för miljön och som gör människor glada. De vill att deras kunders förväntningar på vad som är “bra design” ska förstås, så att de kan förändra hur vi tänker på det. Genom att belysa nya gränser för hållbarhet samtidigt som de tar hand om Moder Jord tillsammans med framtida generationer också!

Läs mer

Mater

Ocean Stol

Karmstol

4 165 :-