Möbelhantverk från Gotland

G.A.D startades 1997, som en reaktion på ökande massproduktion. Grundaren heter Kristian Eriksson och var då en kreativ och konstnärlig IT-konsult, som letade i utbudet efter möbler som motsvarade hans krav. Möbler av högsta kvalitet, tillverkade för hand i massiva naturmaterial.

Han fann inte det han sökte utan bestämde sig för att rita och tillverka dem själv. Det blev starten på ett företagande som fortfarande drivs med samma passion för hantverk och material som de skapar möbler som håller länge.

All G.A.D:s tillverkning sker i Sverige, främst i det egna snickeriet i Hemse på Gotland,.

Varje möbel tillverkas på kundens order och blir ett personligt projekt som numreras och signeras av den som är ansvarig snickare.

G.A.D arbetar gärna med lokala material som gotländsk kärnfuru, kalksten och lammskinn. Virke som inte finns på Gotland köps in från Sverige och Finland när det handlar om björk. Ek köps in från länder i Östersjöregionen.

Den exklusiva diabasen köper G.A.D i skånska Lönsboda från Hägghultsbrottet. Diabas är en svart och mättad sten som efterfrågas av konstnärer och möbeltillverkare världen över.

I de fall möbeln har beslag, i stål eller mässing, så har de tillverkats i Havdhem som ligger strax söder om Hemse på Gotland.

Kristian Eriksson formger alla G.A.D:s möbler. Han har ett tidlöst och stilrent formspråk som bygger på en skandinavisk tradition. Han särskiljer sig också i sitt sätt att framhäva finsnickeriets vackra lösningar, och naturmaterialens egenskaper.

 

Läs mer
No products were found matching your selection.