Showing all 13 results

FRITZ HANSEN

Fritz Hansen var en sann mästare i sitt hantverk, och redan från början skapade han sig ett rykte för utsökt hantverk och kvalitet. År 1872 hade Fritz Hansen precis avslutat sin lärlingsutbildning och flyttade från den lilla danska staden Nakskov till Köpenhamn. Där hans färdigheter som möbelsnickare fick snabbt uppmärksamhet. Möbler med rena linjer och enkla konstruktioner som var funktionella men ändå vackra. Idag är Fritz Hansen fortfarande känt för sitt bra hantverk och sin kvalitet, vilket har hjälpt dem att behålla sin plats som en av de ledande möbeltillverkarna i världen.

Ett arv av ikoniska möbler

Företaget har en lång historia av att samarbeta med några av världens mest kända designers och arkitekter, däribland Arne Jacobsen, Børge Mogensen, Poul Kjærholm, Piet Hein och Bruno Mathsson. Målet var att designers skulle ha frihet att skapa möbler och inredning utifrån sina idéer, som kan användas i olika miljöer. Dessa samarbeten har resulterat i några av de mest ikoniska möblerna som någonsin skapats.

Arne Jacobsen och Poul Kjærholm är två av Danmarks mest hyllade formgivare. Under 1950-talet skapade de några av Fritz Hansens mest ikoniska verk, bland annat stolen Myran, sjuan stolen och fåtöljerna Egg och Swan. Deras arbete bidrog till att sätta dansk möbeldesign på kartan och befästa Fritz Hansens rykte som en ledande tillverkare. År 1956 designade Kjærholm PK22-fåtöljen, som snabbt blev en klassiker. Året därpå vann den Grand Prix på möbelmässan i Milano och befäste Kjærholms plats som en av Danmarks mest respekterade formgivare. I dag är deras verk mycket eftertraktade av både samlare och designintresserade.

Möbler, belysning och inredning från Fritz Hansen

Under de senaste åren har ett nyare utbud av möbler, belysning och inredning från Fritz Hansen kommit till. Bland de nyare formgivarna finns det några som sticker ut lite mer: Jaime Hayon, Piero Lissoni, Kasper Salto och Cecilie Manz, för att nämna några. Företaget byter namn till Republic of Fritz Hansen och fokuserar på att produkterna ska passa lika bra i det privata hemmet, på arbetsplatsen som i större konferensrum. Fritz Hansen fortsätter att utveckla och lansera tidlös design för alla dessa miljöer så att de alltid är moderna men ändå välbekanta.

Republic of Fritz Hansen har slagit in på en ny väg under 2015 genom att förvärva det danska belysningsmärket Lightyears. Dess designfilosofi är helt i linje med dess framtidsplaner.

En enda möbel kan försköna ett helt rum

I dag, liksom 1872, styrs Fritz Hansens arbete av filosofin att en enda möbel kan försköna ett helt rum eller till och med en byggnad. Detta kan i sin tur öka människors välbefinnande när de tillbringar tid i dessa rum. Med en global närvaro och ambitionen att växa kommer Fritz Hansen att fortsätta att utveckla sitt sortiment med nya designers och produkter för att bidra till ikonisk design, lyx och en elegant livsstil. Företaget har alltid strävat efter att skapa produkter som inte bara är vackra utan också tidlösa och funktionella. Fritz Hansens kollektioner är utformade för att hålla i generationer och gå i arv från en generation till nästa.

Gösta Westerberg Möbel har möbler, belysning och inredningsartiklar från Fritz Hansen. Flera av företagets riktiga klassiker finns här.

 

Läs mer

Fritz Hansen

AQ01

Bordslampa

4 995 :-

Fritz Hansen

Caravaggio Read

Vägglampa

4 495 :-

Fritz Hansen

AQ01

Vägglampa

4 595 :-

Fritz Hansen

Caravaggio

Takpendel

Från 3 895 :-

Fritz Hansen

Caravaggio Matt

Takpendel

Från 3 895 :-

Fritz Hansen

Caravaggio Opalglas

Takpendel

Från 3 595 :-

Fritz Hansen

Favn

3-sits Soffa

135 995 :-

Fritz Hansen

Night owl

Bordslampa

Från 2 795 :-

Fritz Hansen

Planner MC300

Runt soffbord

20 495 :-

Fritz Hansen

Planner MC310

Cirkulärt Soffbord

15 995 :-

Fritz Hansen

Planner MC320

Cirkulärt Soffbord

20 495 :-

Fritz Hansen

PM-02

Bordslampa

Från 3 195 :-

Fritz Hansen

Sjuan 3177 Barnstol

Barnstol

3 795 :-