Showing all 5 results

Born In Sweden

Born in Sweden är ett varumärke för alla som vill ta in den svenska livsstilen i sitt hem. Allt från de produkter du väljer till den livsstil du lever. De vill inspirera dig att omfamna skandinavisk design och skapa en inredning som är både vacker och funktionell, fylld av underbara minnen.

Företaget grundades 2008 av två svenska designers, Pascal Charmolu och Kim Vejsholt. Tillsammans med ett antal välkända designers har de skapat vackra inredningsdetaljer som gör det enkelt att få in en känsla av Sverige i ditt hem.

Born in Sweden har som mål att skapa högkvalitativa designprodukter för hemmet med en sann personlighet. Om du uppskattar kvalitetsdesign är detta definitivt ett varumärke värt att lära känna.

Glädjen i processen

Produkterna från Born in Sweden är utformade med en känsla av skoj och äventyr. De kombinerar tradition med ny teknik, kunskap från tidigare produktutveckling och experimenterande för att skapa något helt nytt. Samarbete med olika designers är både viktigt för Born in Sweden, eftersom var och en har sin egen unika stil och sitt eget designspråk. Något som bidrar till att skapa nya och spännande produkter.

Born in Sweden anser att en designprodukt måste ha både form och funktion. De vill inte bara skapa väldesignade föremål, utan också sådana som är användbara. Utvecklingsprocessen är en källa till glädje för dem, att ta sig tid för att göra rätt. De anser att god design förfinas genom nyanserna och att det är de små detaljerna som är viktiga.

Design som är både funktionell och rolig

När Born in Sweden utformar en produkt som Stumpastaken är det en dualitet mellan funktion och känsla som gäller. Ljusstaken är utformad för att du ska kunna återanvända ljusstumpar och låta dem brinna ner helt och hållet. Utan att lämna några vaxrester eller brännskador på möblerna. Allt för att skapa lekfulla interiörer som balanserar traditionen med en rolig twist.

Varumärket har ett starkt engagemang för hållbarhet. De är uppmärksamma på de material de använder, och använder återvunnen och hållbar design där det är möjligt. Samtidigt strävar de efter högkvalitativa varor som håller länge.

Läs mer

Born in Sweden

Apple

Ljusstake

175 :-

Born in Sweden

Apple

Ljusstake

175 :-

Born in Sweden

Up-side-down

Ljushållare

195 :-

Born in Sweden

Apple

Ljusstake

175 :-

Born in Sweden

Sphere

Vas

Från 699 :-